Yang Sebenarnya, “Awaklah” Yang Selalu Sabotaj Kejayaan Awak…

Ye, awaklah.. buat apa tgok kiri kanan tu.. Cuba cari cermin, tengok orang dalam cermin tu… Ha, orang tu lah yang paling banyak sabotaj awak punya kejayaan. Yang mana bila awak berusaha kuat untuk bisnes awak, “orang itu” kata – AKU TAKKAN BERJAYA! TAKDE HARAPAN! TAKDE NASIB! TAK BOLEH PERGI JAUH! KAU DAH TUA! KAU ORANG BARU!”
.
Dan disebabkan itulah, ramai usahawan yang mula bertangguh, malas, lambat, dan tak bercita-cita tinggi..
.
SEBAB TELAH DISABOTAJ OLEH —> MINDSET DURJANA, YANG SELALU KE ARAH NEGATIF… mmg org sabotaj kita berlaku, tapi byk kita sdri yg sabotaj diri kita, betul tak?
.
.
MINDSET kita banyak pengaruhi kita.. pengaruhi tindakan kita.. pengaruhi usaha kita.. pengaruhi semangat kita.. pengaruhi perancangan kita.. dan pengaruhi juga apa yang kita telah, sedang, dan bakal lakukan..
.
.
So, sentiasa lah adjust mindset kita ni. bagi dia positif selalu..
.
BAGAIMANA?
.
Selalu terlibat dengan majlis ilmu.. selalu membaca.. selalu lihat inspirasi & motivasi kejayaan orang lain.. selalu lihat kepada impian, bukan kepada perjalanan, atau ujian…Dan paling penting – SENTIASA BERSYUKUR, DOA, TAWAKKAL!
.
.
Dapat sesuatu? Adakah korang dah taknak mindset korang sabotaj lagi usaha mencapai kejayaan korang?
.
👉🏻 KOMEN “taknak” jika takmau macam tu lagi!
.
.
Ps – 3 hari saya tak berjaya post, sebab mindset saya sabotaj😅 Katanya, rileks2 la.. Katanya, ko takde masa.. katanya lagi, ko kena bersara dah.. katanya, ko dah tua😡

Similar Posts